torstai 20. joulukuuta 2012

"Lähiruoasta lähityöhön"-kolumni

Six Greens - "Eettistä, ekologista ja laadukasta!"  Turun Sanoman päivän kolumniin yhtyen:

"Joulua kuten muitakin erityisiä kulutusjuhlapäiviä on helppo kritisoida vaikkapa ekologisesta näkökulmasta, mutta vasta joulusesongin myynti voi tehdä monelle yrittäjälle kannattavaksi koko vuoden työn.

Ruokakulttuuriin kuuluu lähiruoka monipuolisine hyvine vaikutuksineen. Myös työtä tulisi ajatella lähityönä, ammattiosaamista ja työpaikkoja säilyttävine, yhteiskuntarakennetta ja hyvinvointia tukevine vaikutuksineen. Avainlipputuotteet ovat esimerkki lähiruokaa vastaavasta lähityön ajatuksesta. Toivottavasti nykyinen talouskriisi opettaa edes sen, miten kalliiksi tulee, ettei suosi suomalaista.

Luomuruuan ja lähityö kannattajista saatta löytyä niitäkin, jotka ostaisivat vähemmän, kalliimmalla ja parhaassa tapauksessa myös alkuperäistä parempilaatuista tukeakseen suomalaista työtä ja yhteiskuntaa."

Lähde: Turun Sanomat 20.joulukuuta / Kolumni: Joni Pyysalo 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti