keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12. joulukuuta: LEMMENJOKI

Olet saapunut Lemmenjoelle. Koitat onneasi Lemmenjoella kullanhuuhtojana.

"Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto ja Euroopan laajimpia erämaa-alueita. Puisto tarjoaa mielenkiintoista koettavaa niin omien polkujensa kulkijoille kuin reiteillä pysytteleville retkeilijöillekin. Kansallispuiston länsi- ja eteläosat ovat aitoa erämaata, jossa kulkija voi kokea luonnon rauhan ja hiljaisuuden näkemättä kenties ainuttakaan vastaantulijaa päiväkausiin.

Lemmenjoella voi nähdä lähes koko pohjoisen luonnon kirjon valtavista vanhoista mäntymetsistä laajoihin tunturialueisiin, reunattomiin soihin ja reheviin jokilaaksoihin. Luonnon lisäksi Lemmenjoella kiehtovat sen nykypäivään jatkunut kullankaivuperinne ja saamelaiskulttuuri.

Ensimmäinen kultakuume houkutteli kaivajia Lemmenjoelle jo viime vuosisadan alussa. Varsinainen kultaryntäys tapahtui vasta sodan jälkeen 1940-luvulla, jolloin kultavaltauksia oli parhaimmillaan toista sataa. Koneellista kullankaivua kokeiltiin ensimmäisen kerran 1950-luvun alussa. Tänä päivänä kullankaivajia on suunnilleen sama määrä kuin suuren kultaryntäyksen aikana, mutta kaivinkoneiden käyttö on muuttanut kaivutoiminnan luonnetta. Ravadasjärveltä Jäkälä-äytsin kautta Kultahaminaan kulkeva merkitty polku kulkee eri-ikäisten kultavaltausten kautta."

Lähde: www.luontoon.fi/lemmenjoki

              

Puumala-tuotteita saa Ateljee Agamista ja tilata netin kautta
www.ateljeeagami.fi/puumalat1.html, lisää tietoa löydät http://www.ateljeeagami.fi/butik.html.
Löydä oma "Puumalasi" ja sinusta tulee osa kotimaanmatkailun nostalgista historiaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti