perjantai 21. joulukuuta 2012

21. joulukuuta: VAALIMAA

Olet saapunut Vaalinmaalle. Vaalinmaan tulli- ja raja-asemalla on taas ruhkaa. Joulun aikoihin saattaa Vaalimaan raja-asemalta olla jopa 50-60 kilometrin mittainen jono täysperävaunullisia tai puoliperävaunullisia kuorma-autoja. Yrität laskea kuinka monta kuorma-autoa jonossa on.

Vaalimaa on kylä Virolahdella Venäjän vastaisella rajalla. Vaalimaa on tunnettu erityisesti vilkkaasta kansainvälisestä raja-asemastaan, jonka kautta kulkee E18-tie. Raja-asemalle päättyy Helsingistä  alkava valtatie 7. Vaalimaan raja-asema on vilkkain Suomen ja Venäjän välisistä rajanylityspaikoista.

"Eräs merkittävimpiä tapahtumia oli Suomen ja Neuvostoliiton välisen rajan avaaminen bussiliikenteelle joskus 1950-luvun lopulla. Ja tietysti syntyi kilpailu, kuka ensin ylittää Vaalimaan rajan. Helsingistä lähti useampiakin busseja, joissa oli mukana kutsuvieraita, lehtimiehiä ja matkailuväkeä. Suomen Turistiauton bussi ehti startata ennen Vilkkaan bussia ja piti johtoasemansa Vaalinmaalle asti. Mutta Vaalinmaan rajapuomilla seisokin Vilkkaan tyhjä bussi, johon Helsingistä tulleet matkustajat siirtyivät. Itse Onni Vilkas istui rattiin ja ylitti bussillaan ensimmäisenä rajan."

Lähde: Tunne maasi! s. 189. (2009)

Puumala-tuotteita saa Ateljee Agamista ja tilata netin kautta
www.ateljeeagami.fi/puumalat1.html, lisää tietoa löydät http://www.ateljeeagami.fi/butik.html.
Löydä oma "Puumalasi" ja sinusta tulee osa kotimaanmatkailun nostalgista historiaa!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti