tiistai 7. elokuuta 2012

Suomen Matkailuliitosta Suomen Matkailuyhdistys ry:ksi

Suomen vanhin ja perintekkäin matkailujärjestö Suomen Matkailuliitto hakeutui konkurssiin vuonna 2001.

"Matkailuliitto perustettiin jo vuonna 1887 vahvan kansallistunnon hengessä. Aluksi Suomen matkailijayhdistyksen nimellä toiminut yhdistys pyöritti 1900-luvun alkupuolella useita maan tunnetuimpia matkailukohteita kuten Kolia ja Aulankoa.

50-luvulta alkaen Matkailuliiton toiminta oli vilkasta varsinkin Lapissa, jossa sen hotelleihin kuuluivat mm. Pohjanhovi, Pallastunturi ja Ivalo.

Hotellit ja suurin osa muusta majoitustoiminnasta myytiin 90-luvulla jo ennen saneerausohjelman alkamista. Yhdistyi luopui myös valtakunnallisesta leirintäverkostostaan.

Konkurssipesän nimissä ovat enää Saanatunturin kupeessa toimiva Kilpisjärven retkeilykeskus, Aulangolla toimiva kesäleirintäalue sekä Puumalan Pistohiekan ulkoilukeskus."

  Lähde: www.mtv3.fi/matkailu/kotimaa/artikkeli


Suomen Matkailijayhdistys ry - SMY ry

'Kotimaan matkailun asialla.'

Perusajatus
Yhdistys on vuonna 2001 perustettu aatteellinen järjestö ja sen tarkoituksena on vahvistaa suomalaisten tuntemusta omasta maastaan, sen luonnosta ja kulttuurista. Tavoitteena on vastuullinen matkailu joka ottaa huomioon ihmisen ja ympäristön.

Yhdistyksen toiminta
SMY tekee kansalaisaloitteita matkailijoiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi.Yhdistys on mukana Matkailumuseoverkosto - hankkeessa tavoitteenaan vaalia kotimaanmatkailun historia - ja perinnetoimintaa ja kerätä matkailuun liittyvää perinnetietoa. SMY kerää myös tietopankkia vanhoista suomalaisista matkailupostikorteista.

SMY:n yhtenä tehtävänä on matkailijoiden edunvalvonta. Yhdistys laatii julkisuuteen tiedotteita ja kannanottoja kotimaanmatkailun edistämiseksi. Yhdistys haluaa edesauttaa hyviä matkailutapoja, edistää suomalaisten oman maan tuntemista ja herättää keskustelua matkailun arvoista.

SMY edesauttaa valtakunnallisia kotimaanmatkailun edistämiskampanjoita.

Jäsenet
SMY:hyn kuuluu jäsenyhdistyksiä ja henkilöjäseniä. Kuka tahansa Suomen matkailusta kiinnostunut voi liittyä mukaan jäseneksi. Jäsenetuna saa 5 kertaa vuodessa ilmestyvän Matkailija-lehden ja alennuksia alueellisten matkailuyhdistysten palveluista ja tuotteista. Matkailija-lehden tarkoituksena on luoda positiivista mielikuvaa Suomen matkailusta ja toimia palveluväylänä jäsenistöön.

Jäsenyhdistykset ovat:
Uudenmaan Matkailuyhdistys ry
Turun Seudun Matkailijat ry
Etelä-Pohjanmaan Matkailuyhdistys ry
Itä-Hämeen Matkailuyhdistys ry
Pohjois-Karjalan Matkailuyhdistyr ry
Imatran Matkailuyhdistys ry
Lapin Matkailuyhdistys ry
Suomen Matkailun Seniorit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti