Uuden Muotoilun Joulumarket valtaa jälleen
Logomon joulukuussa. Logomo Salin aulaan rakentuu yli neljänkymmenen
myyjän designmarket ensi sunnuntaina 7.12.2014 klo 11-17. Mukana myös Ateljee
Agami. Nähdään Logomossa! https://www.facebook.com/events/752670531454270/
Jo unholaan vaipuneet kotimaan paikkakunnat, leirintäalueet, motellit ja turistinähtävyydet elävät yhä vanhoissa kankaisissa matkailumerkeissä. Anette ja Harriet Nikus ompelevat kadonnutta kotiseutunostalgiaa kiinni uusiin käsityötuotteisiin.
Kaikki alkoi yhdestä puolivahingossa löytyneestä Puumala-aiheisesta turistihihamerkistä. Nyt Ateljee Agamin sisaruskaksikko on saanut haltuunsa jo satoja muitakin turistimerkkejä. Ja haku jatkuu.
– Suurin osa näistä nykyisistä saatiin haltuun vuonna 2012, kun yhden merkkejä valmistaneen yrityksen entinen myyntiedustaja kauppasi meille hallussaan olleen satsin merkkejä, kertoo Anette Nikus.
Kyllä ihmiset aina sitä omaa kotipaikkakuntaansa tuotteiden joukosta etsii.
– Anette Nikus
Piskuinen liiketila Turun Kaskenkadulla pursuaa turistimerkeillä koristeltuja tuotteita. Sisaruksista ompelutaidot hallitsevan Harrietin päivät ovat selvästi täyttyneet hommista. Kotiseutunostalgiaa huokuvat tuotteet tekevät hyvin kauppansa. Kuntaliitosten myötä moni paikkakunta on poistunut kartalta, muttei ihmisten sydämistä.
– Kyllä ihmiset aina sitä omaa kotipaikkakuntaansa tuotteiden joukosta etsii, Anette Nikus vahvistaa.
Kirkkoja, kalastusta ja urheiluaktiviteetteja
Merkkien kuva-aiheista löytyvät tarkkaan valitut asiat. Anette Nikus esittelee esimerkikkinä Salpausselkä/Lahti-merkkiä.
– Tässä on hiihtäjä, vesitorni, mäkihyppääjä ja hyppyrimäki, linja-autoasema ja vielä kaupungintalokin. Koko seutu on todella saatu mahtumaan yhteen merkkiin!
Valmistaja oli kuuleman mukaan usein valinnut merkkien kuva-aiheet paikkoja esitelleistä postikorteista. Kirkko on paikkakuntamerkeissä se kaikkein yleisin rakennus.
– On myös tehtaita tai paikkakunnan elinkeinoa esitteleviä merkkejä. Esimerkiksi Rymättylässä tietenkin silakka nousee merestä. Pohjoisen paikoissa on erityisen vahvasti luonto esillä.
Suurin osa merkeistä esittelee kesä-Suomea, mutta poikkeuksiakin on.
– Esimerkiksi laskettelukeskuksien merkeissä on talvi – luonnollisesti, Anette Nikus sanoo.
Työ opettaa tekijäänsä
Anette ja Harriet muistavat kahdestaan melko tarkkaan hallussaan olevat merkit. Silti joskus pitää tarkistaa varastosta, että löytyykö jostain kysytystä paikasta merkkiä.
Merkeistä löytyy joskus myös paikkoja, joista Anette Nikus ei ole kuullutkaan tai joita sisarukset eivät ihan heti osaisi laittaa kartalle oikeaan paikkaan.
Asiakkailta on tullut tosi monta kertaa faktatietoa siitä, missä jokin meille outo paikka Suomessa sijaitsee tai mikä rakennus jossakin merkissä on kuvattuna.
– Anette Nikus
– Tämä työ opettaa tekijäänsä. Asiakkailta on tullut tosi monta kertaa faktatietoa siitä, missä jokin meille outo paikka Suomessa sijaitsee tai mikä rakennus jossakin merkissä on kuvattuna.
Suomen paikkatuntemus on Nikuksen mielestä myös sukupolviasia.
– Äiti vielä tiesi Suomesta kaikki paikat, mutta meille koulussa maantiedon tunnilla kerrottiin jo enemmän ulkomaista. Katse oli suunnattu kauemmas.
Turistimerkkituotteiden sisältä löytyy pieni kartta, johon on merkattu kyseisen paikan sijainti.
– Se on asiakaspalvelua, Anette Nikus naurahtaa.
Kulta-aika ennen etelänlomamatkailun alkua
Kankaisia turistimerkkejä myytiin kotimaassa matkailevien iloksi useampi vuosikymmen sitten. Kulta-aikaa elettiin 50-60-luvulla. Kotimaanmatkailurakkautta haluttiin osoittaa merkeillä siihen saakka, kunnes suomalaiset alkoivat etelänmatkailun voimallisemmin.
Isoista kaupungeista löytyy edelleen varastosta monia erilaisiakin merkkejä, mutta joidenkin paikkakuntien kohdalla saamme jo myydä ei-oota.
– Anette Nikus
– Bisnes oli isoa 80-luvulle asti. Sitten suomalaiset alkoivat ostaa ulkomailta niitä matkamuistomerkkejä ja Suomi-merkkien hohto hiipui, Anette Nikus kuvailee.
Ateljee Agamin matkailumerkkikokoelma ei enää kartu, sillä kukaan ei enää valmista suomalaisia merkkejä. Sana tuotteista on kuitenkin kiirinyt ja yksittäisten ihmisten lisäksi esimerkiksi monet kotiseutumuseot kyselevät merkkien perään.
– Isoista kaupungeista löytyy edelleen varastosta monia erilaisiakin merkkejä, mutta joidenkin paikkakuntien kohdalla saamme jo myydä ei-oota. Esimerkiksi viimeinen hallussamme ollut Tohmajärvi-merkki meni kaupaksi viime viikolla, Anette Nikus kertoo.
Viireistä voi tulla paikallisille asukkaille tärkeitä: niihin on ikuistettu kotiseudun ylpeydenaiheet – ja vanha nimi.
Ostitko kesälomareissulta matkamuistoja? Tuskinpa ainakaan viirejä, sillä niitä ei myydä Suomessa enää juuri missään. Ne olivat suosittuja matkamuistoja 1950–1970-luvulla. Joka paikkakunnalla oli oma viiri, johon oli kuvattu omia ylpeydenaiheita ja maamerkkejä: hienoja luonnonmuodostelmia ja tunnettuja rakennuksia.
Viiri pantiin autoon, joko antenniin liehumaan tai sisälle niin, että se näkyi ikkunasta. Viirejä keräiltiin myös kotiin, seinälle.
Viirit kuuluvat aikaan, jolloin matkailtiin vähemmän ja yleensä vain kotimaassa. Autoilu yleistyi, mutta matkat etenivät hitaasti ja reissun varrella yövyttiin pienilläkin paikkakunnilla.
Kun alettiin reissata paljon ja lentää ulkomaillekin, viirit jäivät. Tilalle tulivat jääkaappimagneetit. Niidenkin suosio hiipuu. Miksi?
Matkailu on aina uuden ja eksoottisen löytämistä. Sen avulla nostetaan omaa statusta. Viirit, hihamerkit ja autotyynyt olivat aikoinaan näyttämisen väline, samoin magneetit. Kun jokin asia sitten yleistyy, se menettää erottelukykynsä, selittää professori Soile Veijola Lapin yliopistosta. Hänen alaansa on turismin tutkimus.
Nyt turisti käyttää muita "symbolisia hihamerkkejä" statuksen hakemiseen. Kuten valokuvia, jotka jakaa netissä matkan aikana.
Silti viiritkin voidaan löytää vielä uudelleen, lupaa Veijola
Retroviirejä teetettiinkin pari vuotta sitten myyntiin Joulupukin pajakylässä, kertoo Petri Hoikka, paikallisen Tunturituotteen "päärenki".
Viirit menivät hitaasti kaupaksi. Vain kotimaiset turistit ostivat, heistäkin vain harvat, ja kotimaisten turistien osuus liikevaihdosta on napapiirillä vain kolme prosenttia.
Suosituin matkamuisto on nykyään kännykällä myymälässä otettu valokuva, sanoo Hoikka. Kuva riittää, ei osteta mitään. Kun tuhat ihmistä ottaa kaupassa selfien Lappi-lippis päässään, ei hattua enää voi myydä uutena, sanoo kauppias. Heillä valokuvaus onkin kielletty.
Hihamerkkejä ostavat yhä motoristit, joille napapiirin ylitys on tärkeä etappi. Autoon liimattavien tarrojen kauppa väheni, kun moni alkoi käyttää lomalla vuokra-autoa.
Eikä hihamerkkien keräämisessä anorakkiin ole ideaa, jos uusi takki ostetaan joka vuosi.
Nyt voidaan paikkakunnan kuvat painaa hiirimattoon. Magneetissa pelkkä nimi riittää. Pienuus on etu: magneetteja voi kerätä, vaikka matkustaisi paljonkin – jääkaapin ovissa ja kyljissä riittää tilaa. Ne ovat niin halpoja, että lapsetkin ostavat niitä tuliaisiksi kavereilleen.
Jääkaappimagneetit olivat pitkään suosituin matkamuisto. Nyt rojua on liikaa. Suomalaiset ostavat tuliaisiksi käyttötavaroita, kuten paikallista sampoota ja saippuaa – sellaista mikä ei täytä taloa, kertoo Minna Saarelainen, joka pitää Saga Story -myymälää Kolilla.
Viimeiset viirit hän myi Kolilla 1990-luvulla. Niitä kysyvät jotkut harvat yli 65-vuotiaat matkaajat.
Ehkä turistit ovat viireille nyt väärä kohderyhmä?
Uusi kiinnostus viirejä kohtaan nousee kulttuurimme hipsteröitymisestä, sanoo professori Veijola. Arvostetaan uutta tekniikkaa, mutta vanhan ajan estetiikkaa, tunnetaan globaalia vastuuta: paikallisuus ja kotiseuturakkaus ovat tärkeitä. Ja hitailu.
Viireistä on jo tehty bikinejä ja läppärinkansia. Puumala-tuotesarjassa aito, nostalginen viiri yhdistyy italialaiseen villakankaaseen.
Viirejä voivat ruveta kaipaamaan myös paikalliset asukkaat, eivät vain turistit, uskoo Veijola. Kun kuntia yhdistetään ja paikannimiä katoaa, vanhat viirit tulevat tärkeiksi. Ne voivat olla kuin taistelulippuja riistoa vastaan.
DESIGN on KASKENMÄKI kokoaa yhteen Kaskenmäen muotoilijat ja
suunnittelijat, kiinnostavimmat design ja erikoisliikkeet sekä kahvilat ja
ravintolat. DESIGN on KASKENMÄKI tapahtuman ideana on tehdä Kaskenmäki
tunnetuksi yhtenä Turun design districtinä – mäki, josta ekologisuutta,
kotimaisuutta, laatua, paikallista osaamista, tuotteita ja palvelua arvostava
löytää kaiken. Tervetuloa tutustumaan alansa ammattilaisiin ja heidän 13
yrityksen TDF viikon ohjelmaan ja tarjouksiin.
Yritykset: Ateljee Agami & Butik, Arkkitehtitoimisto
Sabelström, Boutique Minne, Fondume Oy, Kahvila Paawo, Kaskenmäen Kukka, Move,
Parturi-Kampaamo Th. Pettersson, Ravintola Kaskis, Salon Inkeri Savola,
Televisio Lifestyle Store, Terraviiva, Uusi Apteekki
Tule tutustumaan vaatesuunnittelijan työhön sekä
ateljeepukujen ja asusteiden eleganssiin.
Haluaisitko vaatteen joka sopii sinulle täydellisesti? Tule
korjaus / muodistusongelmasi tai unelmiesi puku ideasi kanssa.
Tarjouksia: Cirque Kimito naisten vaatemallisto -15%, laadukkaat kankaat -20%
ja asusteita tarjoushintaan.
Tule tutustumaan Gift and Home painokangastuotteisiin sekä
Puumalat-tuotteisiin, jotka on suunniteltu siskotiiminä ilahduttamaan arkea ja
juhlaa. Kuin silloin ennen fiilinkiä, tarjoilua ja tuotteita tarjoushintaan.
Olemme avoinna klo 10-18.
Lisäksi: "TARINATUOKIO" klo 15-18
Näe, koe ja tunne tuotteiden tarinat. Nosta lappu ja kuulet
tarinan lapun tuotteesta.
ti 20.5
Tule tutustumaan Gift and Home painokangastuotteisiin sekä
Puumalat-tuotteisiin, jotka on suunniteltu siskotiiminä ilahduttamaan arkea ja
juhlaa. Kuin silloin ennen fiilinkiä, tarjoilua ja tuotteita tarjoushintaan.
Olemme avoinna klo 10-18.
Lisäksi: "PUUMALAT TARINOITA" klo 15-18
Näe, koe ja tunne kotimaan matkailun kulta-aika. Tule
kuulemaan tarinoita 1950-70-luvusta ja matkailumerkeistä.
Uuden Muotoilun
Kevätmarket la 17.5
KLO 11-17 // Logomo, Logi3, Köydenpunojankatu 14
Uuden Muotoilun Kevätmarketissa on esillä kymmenittäin
mielenkiintoisia muotoiluyrityksiä ympäri Suomen.
Kotilo blogi kirjoitti TDF 2014 ja DESIGN on KASKENMÄKI tapahtumista:
Turku kutsuu taas!
Kuulkaas kaverit, tässäpä teille oiva syy tehdä Turkuun kevätretki:Turku Design Festival.Festarit starttaavat huomenna jälleen yhtä kivalla ilmeellä kuin aiempina vuosinakin. Taputtelen täällä käsiäni erityisesti tuolle väripaletille. Olen perjantain ja lauantain Turussa, mutta ohjelma on jo nyt niin täyteen buukattu, että on aikaa vain yhdelle täsmäiskulle. Tällä kertaa se kohdistuuUuden Muotoilun Kevätmarkettiin, jossa en ole aiemmin käynytkään.
Mielenkiintoinen on myös Design on Kaskenmäki -happeninki, jonka tarkoituksena on tehdä Kaskenmäki tunnetuksi yhtenä Turun design districtinä. Kaskenkatu alkaa Aurasillalta Paavo Nurmen tossujen juuresta. Katu on kauniiden jugendtalojen reunustama. Sitä olen talsinut yläasteikäisestä aina lukioon saakka, joten mäki on minulle erityisen nostalginen.
Käyppä tsekkaamassa Projekti verkaranta-blogin TDF menovinkit. Mukana myös DESIGN on KASKEMÄKI tapahtumamme.
"Nyt kaikki sisustuksesta kiinnostuneet korvat hörölle! 14.5. starttaa jälleen Turku Design Festival, joka kokoaa yhteen mielenkiintoisia yrityksiä ja tuoreita nimiä. Tapahtumasivut ja tarkan ohjelman löydät seuraavasta osoitteesta:www.turkudesignfestival.fi.
Mihin sitten kannattaa suunnata? Itse ajattelin katsastaa nämä:
1.Pop up -kauppa BEdesign & Saana ja Olli // Sisustuksen Koodi, Linnankatu 6.
2. DESIGN on KASKENMÄKI.
3. Uuden muotoilun kevätmarket / LOGOMO lauantaina 17.5.
KLO 10-16 // Puolalanpuisto, Läntinen Pitkäkatu 16 / Puolalanpuisto 4 sisäpiha (käynti sekä Läntisen Pitkänkadun puolelta että Puolalanpuistosta)
Jos siis asustelet vähänkään täällä suunnilla, tai kuluva viikko antaisi mahdollisuuden pienelle Turun reissulle, kannattaa todellakin tulla paikalle! :)"
TDF 2014 harjoittelija Mathilda Larsson kävi haastettelemassa DESIGN on KASKENMÄKI tapahtuman tuottajaa ja Ateljee Agamin markkinointi- ja jälleenmyyntivastaavaa Anette Nikusta Ateljee Agamissa 8.5. TDF:n blogikirjoituksiin liittyen. Haastettelu meni näin:
Haastattelu Anette Nikuksen kanssa Design on Kaskenmäki tapahtumasta
Design on Kaskenmäki on tänä vuonna ensimäistä kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa Kaskenmäen kivijalkayritykset ovat mukana. Anette Nikus Ateljee Agamista on yksi henkilöistä tapahtuman takana ja pienessä haastattelussa hän kertoo enemmän Design on Kaskenmäestä.
Vaatesuunnittelija Harriet Nikus
Miten päädyit mukaan Design on Kaskenmäki tapahtumaan, Anette Nikus?
Olemme siskoni Harrietin kanssa tehneet erilaisia yhteisjuttuja Kaskenmäen yritysten kanssa. Esimerkiksi ollaan kahtena vuotena järjestetty Ekodesignmarketia ja koska olen työkseni opettaja, tuntuu luontevalta järjestää erilaisia tapahtumia.
Kaskenmäki
Minkälainen tapahtuma Design on Kaskenmäki oikein on ja mitä kaikkea siellä tapahtuu Turku Design Festivalin aikana?
Tapahtumassa on mukan 13 kivijalkayritystä ja jokainen on saanut päättää millä tavalla he haluavat olla mukana, osalla on ohjelmaa kun taas toisilla on tarjouksia. Terraviivassa saa esimerkiksi tehdä omia laattoja, Boutique Minnessä tehdään hiuskoristeita ja Televisio Lifestyle Storessa saa yhdessä Tauko suunnittelijoiden kanssa suunnitella oman takin. Luvassa on siis paljon mielenkiintoisia tapahtumia!
Ravintola Kaskis, Kaskenkatu 6
Kaskenmäen Kukka, Kaskenkatu 1
Mitä Kaskenmäellä on, mitä muualta ei löydy?
Täällä on monipuoliset kaupat, joista jotkut ovat olleet täällä jo pitkään, kuin esimerkiksi Kaskenmäen kukka, kun taas toiset yritykset ovat aivan uusia, niin kuin ravintola Kaskis. Kaikki tekijät ovat oman alansa ammattilaisia ja sanoisin että meillä kaikilla myös on samanlaiset arvot. Ekologisuus, kotimaisuus, ammattitaito ja hyvä palvelu ovat meille kaikille tärkeitä.
Monella pienyrittäjällä on laman takia ollut vaiketa pärjätä. Onko lama näkynyt Kaskenmäellä ja miten luulet että yritykset päärjäävät jatkossa jos myös ottaa huomioon verkkokaupan suosion?
Muutama kauppa on lopettanut täällä ja on kyllä huomannut että alkuvuodesta on ollut hiljaisempaa. Mutta uskon että verkostoutumisella ja yrittäjien keskeisellä yhteistyöllä voidaan saada paljon aikaan. Jos tuntee toisiaan ja toisten tuotteita, osaa myös suositella muita kauppoja Kaskenmäellä, jos omasta kaupasta kaikki ei löydy. Henkilökohtainen palvelu ja se että asiakkaat tietää keitä olemme ovat myös meidän valttikortteja.
Ateljee Agami, Kaskenkatu 4
Mitä odotuksia sinulla on Turku Design Festivalin suhteen?
Festvaali on hyvä mahdollisuus saada tutustua muihin yrittäjiin. Olemme kaikki muuten melkein aina omissa kaupoisamme päiväaikaan, niin ei oikein ehdi tutustua toisiinsa, mutta nyt siihen on hyvä mahdollisuus.
Mathilda Larsson: "Nu är det bara två dagar kvar tills Turku Design Festival sätter igång och det börjar bli bråttom med alla sista minuten förberedelser, men hoppeligen ska vi hinna få allting färdigt till onsdagen! Vår Kontti (informationsbåset som kommer att finnas på Lilltorget) kom idag, så vi hann fixa lite med möblemanget där och åkte också via Turun AMK för att söka våra fina nya "ständin"."
"Toukokuussa neljättä kertaa järjestettävän Turku Design Festivalin ohjelmassa nähdään tapahtumia lähes kolmeltakymmeneltä järjestäjältä. 14.-20.5.2014 järjestettävällä festivaalilla on luvassa aiempaa enemmän koko viikon avoinna olevia näyttelyitä ja pop up -kauppoja sekä mielenkiintoisia koulutuksia.
Festivaalin avajaisia vietetään keskiviikkona 14.5. PechaKucha-illan merkeissä. Ensimmäisestä päivästä lähtien avoinna ovat esimerkiksi myös jo perinteiset Turun AMK:n ja Yrkeshögskolan Novian muotoilun lopputyönäyttelyt sekä pop up –kaupat Plækältä ja BEdesignilta ja Saana ja Ollilta. Koko festivaaliviikoksi ohjelmaa järjestävät myös Kaskenmäen yritykset DESIGN on KASKENMÄKI -tapahtumassa, Turku Design Now! –ryhmä sekä osuuskunta Kulttuuritekoja.
Tuttuun tapaan myös Kontti aukeaa Vähätorille viikon ajaksi esittelemään festivaalin uutta järjestäjätahoa, Uuden muotoilun yhdistystä. Uuden järjestäjän myötä ohjelmassa nähdään tänä vuonna myös muotoilijoille suunnattuja koulutuksia sekä Turun mittakaavassa suuret designalan markkinat Logomossa lauantaina 17.5. Uuden muotoilun yhdistyksen myötä festivaali tekee entistä enemmän yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa.
Turku Design Festivalia järjestää Uuden muotoilun yhdistys ry – Föreningen för ny design rf. Uuden muotoilun yhdistys on syksyllä 2013 perustettu, muotoilijoiden ylläpitämä yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä Turun alueen muotoilutoimijoiden yhteistyötä ja kasvattaa tunnettuutta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.
Tapahtumaa ovat tukemassa Turun kaupungin kulttuurilautakunta, Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste sekä Svenska Kulturfonden."
Yritysten omat aukioloajat // Kaskenmäen kivijalkayritykset
Pääjärjestäjä: Ateljee Agami & Butik
Muut järjestäjät: Arkkitehtitoimisto Sabelström, Boutique Minne, Fondume Oy,Kahvila Paawo, Kaskenmäen Kukka, Move, Parturi-Kampaamo Th. Pettersson,Ravintola Kaskis, Salon Inkeri Savola, Televisio Lifestyle Store,Terraviiva, Uusi Apteekki
DESIGN on KASKENMÄKI kokoaa yhteen Kaskenmäen muotoilijat ja suunnittelijat,kiinnostavimmat design ja erikoisliikkeet sekä kahvilat ja ravintolat. DESIGN on KASKENMÄKI tapahtuman ideana on tehdä Kaskenmäki tunnetuksi yhtenä Turun design districtinä – mäki, josta ekologisuutta, kotimaisuutta, laatua, paikallista osaamista, tuotteita ja palvelua arvostava löytää kaiken. Tervetuloa tutustumaan alansa ammattilaisiin ja heidän 13 yrityksen TDF viikon ohjelmaan ja tarjouksiin.
Tapahtuma on osa Turku Design Festivalia 14.-20.5.2014. Koko ohjelma osoitteessa
www.turkudesignfestival.fi Kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 alkunsa saanut Turku Design Festival (TDF) järjestetään neljättä kertaa toukokuussa 2014. TDF kokoaa turkulaiset muotoilijat ja muotoilun ystävät yhteen 14.-20.5.2014.
DESIGN on KASKENMÄKI
Butikernas egna öppethållningstider // Kaskisbackens butiker
Huvudarrangör: Ateljee Agami & Butik
Andra arrangörer: Arkitektkontor Sabelström, Boutique Minne, Fondume Oy,Café Paawo, Kaskenmäen Kukka, Move, Parturi-Kampaamo Th. Pettersson,Ravintola Kaskis, Salon Inkeri Savola, Televisio Lifestyle Store,Terraviiva, Uusi Apteekki
DESIGN on KASKENMÄKI samlar ihop Kaskisbackens formgivare, designers, de intressantaste design- och specialbutikerna samt caféer och restauranger. Idén med DESIGN on KASKENMÄKI är att göra Kaskisbacken känd som ett av Åbos design distrikt – en backe där den som uppskattar ekologiska, inhemska, kvalitets produkter och service, samt lokalt kunnande hittar allt. Välkommen att bekanta dig med branschens proffs och deras 13 företag under TDF-veckan. Hela veckan bjuds det på program och erbjudanden.
DESIGN on KASKENMÄKI draws together designers with their most interesting pieces, specialty shops, as well as cafes and restaurants. DESIGN on KASKENMÄKI is an event which aims at making the Kaskenmäki-hill knows as one of the design districts of Turku – a place where a consumer with values of quality and ecology, who appreciates Finnish know-how, service, and products can find it all. We welcome you to come and see all the professionals and the events and offers by these 13 companies during the TDF-week.
DESIGN on KASKENMÄKI kokoaa yhteen Kaskemäen muotoilijat ja suunnittelijat, kiinnostavimmat design ja erikoisliikkeet sekä kahvilat ja ravintolat. Tervetuloa tutustumaan alansa ammatilaisiin ja heidän 13 yrityksen Turku Design Festival viikon ohjelmaan ja tarjouksiin.
DESIGN on KASKENMÄKI tapahtuma ja Kaskenmäen yritykset yhdessä tekevät tunnetuksi Kaskenmäkeä ainutlaatuisten ammattilaisten ja kivijalkaliikkeiden keskittymänä - mäki, josta ekologisuutta, kotimaisuutta, laatua, paikallista osaamista, tuotteita ja palvelua arvostava löytää kaiken.
Haastattelu Anette Nikuksen kanssa Design on Kaskenmäki tapahtumasta