lauantai 29. helmikuuta 2020

Verta, hikeä ja t-paitoja näyttää, mitä paljastuu halvan vaatteen nurjalta puolelta

Vaatebisnes saastuttaa globaalisti enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä. Vaatteita saa kaupasta halvemmalla kuin koskaan – niitä myös ostetaan koko ajan enemmän. Pikamuoti on nopeaa ja kertakäyttöistä, eikä maksa juuri mitään. Mutta millainen jälki kulutuksestamme jää luontoon ja ihmisiin?
Verta, hikeä ja t-paitoja on sarja, jossa neljä intohimoisesti vaatteisiin suhtautuvaa suomalaista nuorta vaikuttajaa matkustaa Myanmariin ottamaan selvää vaateteollisuudesta ja pikamuodin synnystä. Matkan aikana MaijuSandraJoona ja Veikko työskentelevät paikallisten työntekijöiden kanssa puuvillapelloilla sekä nahka- ja vaatetehtaissa, joissa heille valkenee, mitä kätkeytyy vaateteollisuuden syövereihin. Ohjelman juontajana toimii ja ryhmää seikkailussa johdattaa mm. Yle Puheen Mahadura & Özberkan -ohjelmasta tuttu toimittaja Susani Mahadura.
Mitä ”Made in…” -lappu kertoo, millaista palkkaa työntekijöille maksetaan? Entä kuinka läpinäkyvää tuotanto on? Mitä paljastuu halvan vaatteen nurjalta puolelta? Kuka lopulta maksaa vaatteen todellisen hinnan?
Uudessa tv-sarjassa neljä suomalaista vaikuttajaa viedään töihin vaateteollisuuden alkulähteille Myanmariin. Verta, hikeä ja t-paitoja alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 3. maaliskuuta.

SIX GREENS suosittelee KATSOMAAN!!

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/03/verta-hikea-ja-t-paitoja-nayttaa-mita-paljastuu-halvan-vaatteen-nurjalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti