keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Nostalgia ja Puumalat-tuotteet Huomenta Suomessa 14.11.2017

Huomenta Suomessa oli tiistaita 14.11.2017 aiheena mm. käsityöyrittäjyys. Haastateltavina olivat Skyt ry:n kolleegat Elvarin Sanna Leinonen ja Nunnun Annukka Mäkelä. Esimerkkinä käsityöyrittäjien tuotteista esiteltiin Ateljee Agamin Nostalgia- ja Puumalat-tuotteet kuvattuna Helsingin Kädentaidon messuosastollamme.  
Tuotteet löydät kohdasta 1.29.33.
https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/827438/tiistai-14-11-klo-625


maanantai 6. marraskuuta 2017

Nähdään Kädentaidon messuilla

Ateljee Agami & Butik on turkulainen designateljeeompelimo, naisten asuihin ja asusteisiin sekä painokangastuotteisiin erikoistunut yritys. Mukana Helsingin ja Tampereen Kädentaidon messuilla ekologiset ja nostalgiset Harriet Nikus design asusteet sekä Puumalat-tuotteet.
http://www.ateljeeagami.fi
Tule tapaamaan meitä Helsingin Kädentaito messuilla 10.-12.11.2017 osastolle 6n64 ja Tampereen Suomen Kädentaidot messuilla 17.-19.11.2017 A-hallissa paikka 1303.



Henkilön Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry kuva.

maanantai 30. lokakuuta 2017

Suomen Kädentaidot messut 17.-19.11.2107 Tampereella

Kiirettä pitää, kun valmistaudumme loppu vuoden myyntitapahtuma putkeen.
Ateljee Agami ja Harriet Nikus design tuotteet taas Suomen Kädentaidot messuilta 17.-19.11 Tampereella. Löydät meidät A-hallista paikasta 1303.

Tapahtuma on vuoden odotetuin käsityö- ja designtapahtuma.  Nähdään!
{Content.image.alt

Katso:  https://www.kadentaidot.fi/fi/

Kädentaito 10-12.11.2017 Helsingissä

Kiirettä pitää, kun valmistaudumme loppu vuoden myyntitapahtuma putkeen.
Ensimmäiseksi löydät Ateljee Agamin ja Harriet Nikus design tuotteet Kädentaitotapahtumassa 10-12.11 Helsingissä SKYT ry:n alueelta paikasta 6n64. Nähdään!

maanantai 14. elokuuta 2017

Puumalat-tuotteet Turun Sanomissa

Kesälomalta palattuamme toimittaja otti meihin yhteyttä ja halusi tehdä jutun "Matkamuistojen uudesta elämästä." Näitkö sinäkin jutun yritykseni Ateljee Agami Puumalat-tuotteista ja meistä niiden tekijöistä? TS 12.8.2017

Henkilön Puumalat kuva.

torstai 1. kesäkuuta 2017

Kiertotalous

Kiertotalous, jossa materiaaleja ei hävitetä, vaan ne uusiokäytetään yhtä uudelleen, on tulevaisuuden elinehto. Laadukas vaate kestää useammallakin käyttäjällä ja puhtaat luonnonmateriaalit sopivat hyvin kiertämään - ja lopulta maatuvat luonnon kiertokulkuun jälkiä jättämättä.
Eilisessä YLE:n aamu-tv:ssä oli hyvä keskustelu tekstiilien kiertotaloudesta, tässä linkki ohjelmaan: http://areena.yle.fi/1-4150764

torstai 4. toukokuuta 2017

Uuden Muotoilun Kevätmarket 2017 lauantaina


Uuden Muotoilun Kevätmarket järjestetään lauantaina 6.5.2017 klo 10–17 Turun Logomossa (Logi sali 1-2) ja esillä on jälleen mielenkiintoisia muotoiluyrityksiä ympäri Suomea, mukana myös Ateljee Agami ja Puumalat-tuotteet. 

Äitienpäivää edeltävänä viikonloppuna Logomossa järjestettävä, jo perinteeksi muodostunut Uuden muotoilun Kevätmarket kokoaa yhteen kotimaisen designin huiput ja nousevat tähdet. Logi 1-2 saleissa on tarjolla muotoilua, sisustusta, vaatteita, asusteita ja koruja lähes 30 desingmerkiltä sekä tietysti Uuden Muotoilun Yhdistyksen oma ständi, josta löytää kysytyt Varför Paris –tuotteet!  Kannattaa poiketa myös naapurin Logi 3 elokuvanäyttelyihin.  Designia ja leffoja - mikä ihana yhdistelmä!

torstai 6. huhtikuuta 2017

Uuden Muotoilun Kevätmarket 2017

Uuden Muotoilun Kevätmarkettiin enää kuukausi aikaa. Kevätmarket järjestetään lauantaina 6.5.2017 klo 10–17 Turun Logomossa (Logi sali 1-2) ja esillä on jälleen mielenkiintoisia muotoiluyrityksiä ympäri Suomea, mukana myös Ateljee Agami ja Puumalat-tuotteet. 

Äitienpäivää edeltävänä viikonloppuna Logomossa järjestettävä, jo perinteeksi muodostunut Uuden muotoilun Kevätmarket kokoaa yhteen kotimaisen designin huiput ja nousevat tähdet. Logi 1-2 saleissa on tarjolla muotoilua, sisustusta, vaatteita, asusteita ja koruja lähes 30 desingmerkiltä sekä tietysti Uuden Muotoilun Yhdistyksen oma ständi, josta löytää kysytyt Varför Paris –tuotteet!

Henkilön Turku Design Festival kuva.

Henkilön Uuden muotoilun yhdistys kuva.


sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Supermessut 2017 ja uutena Design- ja käsityötori

Puutarha-messut on vehreä kevätkeidas, joka esittelee multasormille puutarhanhoidon perustietoutta ja piharakentamista sekä erikoisuuksia ja trendejä. Kotimaan Matkailussa reissataan ristiin rastiin pitkin Suomi-neidon helmaa ja ja ohjelmassa nähdään valloittavia esiintyjiä ja suosikkihahmoja erityisesti porukan pienimmille. OutdoorErässä kärkenä ovat retkeily, kalastus ja luonto. Design- ja käsityötorilta löydät pienten käsityöläisyrittäjien tuotteita kotiin ja omaa lookia täydentämään. Jo 50. kertaa järjestettävän Keräilyn tarjonnassa on keräilylöytöjä ja ajan wanhaa patinaa.


KÄSITYÖKAUPUNKI TAMPERE SAA UUDEN KÄSITYÖTAPAHTUMAN SUPERMESSUJEN YHTEYTEEN
 Kevään 2017 Supermessujen yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestettävä Design- ja käsityötori on startannut loistavasti. Tapahtumassa tulee olemaan noin 100 näytteilleasettajaa ja heidän tuotteitaan aina sisustustavaroista vaatteisiin ja asusteisiin. On hienoa päästä tekemään käsityö- ja design-tuotteiden myyntitapahtumaa ihan alusta asti ja aivan uudella tavalla, iloitsee Supermessujen projektipäällikkö Pauliina Lindgren.
https://www.supermessut.fi/fi/ 

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Supermessut 2017

Supermessut 2017 (Puutarha, Kotimaan Matkailu, OutdoorErä, Design- ja Käsityötori, Keräily) järjestetään 21.-23.4.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, mukana myös Ateljee Agami ja Puumalat-tuotteet Design- ja Käsityötori puolella paikka 509.
Messuista lisää: https://www.supermessut.fi/fi/

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Suomi 100 juhlavuosi ja Kuntavaakuna-kukkarot

Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi lanseeraamme 15.3.2017 limited edition Kuntavaakuna-kukkarot. ”Löydä oma kuntavaakunasi.” Mukana myös monia kuntaliitosten myötä pois käytöstä jääneitä vaakunoita.'
Henkilön Puumalat kuva. 

Kukkaron materiaali: Suomen armeijan villakangas,
Vintage eli vuosina 1953-1985 painettu hihamerkki
Hinta: 28€.
Suomi avainlippu ja Design from Finland-tuote.

Henkilön Puumalat kuva.

”Puumalat”-tuotteet - paikkoja ja paikkakuntia löytyy noin 500! Suosituissa Puumalat-tuotteissa on kyse nostalgisista matkailumerkeistä ja -viireistä ja 1950-70-luvusta, kotimaan matkailun kulta-ajasta. ”Löydä oma Puumalasi ja anna kotiseuturakkautesi näkyä nyt ja erityisesti Suomi 100-juhlavuotena”
Puumalat tykkäämiset: https://fi-fi.facebook.com/Puumalat

maanantai 27. helmikuuta 2017

HS: Halpavaatteita vastaan Professori Timo Rissanen tutkii ja opettaa New Yorkissa kestävää suunnittelua. Hän rakastaa kauniita vaatteita mutta ei halua tuhota niillä maapalloa.

Lainauksia artikkelista:
"Muodin historia on jätteiden tuottamisen historiaa, Rissanen sanoo. Siksi tulevaisuuden vaatesuunnittelijat pitäisi opettaa ymmärtämään työnsä seuraukset ihmisille ja ympäristölle. Rissasesta se on yhtä tärkeää kuin vaatteen ulkoasu, istuvuus ja hinta.

Pitäisi palata aikaan, jolloin materiaalit olivat laadukkaita ja niitä käytettiin säästeliäästi, työ oli hyvää ja tuotteen käyttöikä pitkä.

Kestävyysajattelu tulisi ulottaa kuidun viljelystä ja valmistuksesta alkaen aina vaatejätteen jalostukseen. Nyt ongelmia on kaikissa vaiheissa, ja ne ovat suuria.

VAATETEOLLISUUDEN tutkimisessa riittää työtä. Sen vaikutukset ihmiselle ja ympäristölle ovat valtavia.

”Vaatealan ymmärtäminen sekä kulttuurina että osana maailmantaloutta on sitä, mitä lapsuudessani kutsuttiin yhteiskuntaopiksi”, Rissanen sanoo. ”Kukin pitäköön päällä sitä, mikä parhaalta tuntuu, mutta vuosittain valmistettujen 80 miljardin vaatteen synty­prosesseilla, alkoivat ne sitten Uzbekistanin orjapuuvillapelloilla tai alaskalaisella öljykentällä, on valtavia maailmanlaajuisia vaikutuksia.”

Halpamuodista ei saa syyllistää vain teinityttöjä. Kalliskaan vaate ei ole aina ekologinen tai eettinen. Materiaalin, kuten puuvillan, alkuperää voi olla mahdoton selvittää.

Vaatteen pesulapussa kerrotaan yksi valmistusmaa, mutta sitä ennen se on saattanut kiertää neljässä muussa.

Rissasen mielestä liian monet luulevat, että vaateteollisuus on täysin automatisoitu. Työn tekevät yhä suurelta osin ihmiset, usein lapset.

”Melkein kaikki meidän vaatteemme ovat ompelukoneella ommeltuja, ja siellä ompelukoneen takana on aina ihminen.”

Luomu-, kasvis- ja vegaaniruoka ovat urbaaneja megatrendejä. ­Ruoan alkuperästä kerrotaan entistä avoimemmin.

Vaateteollisuuden todellisuuteen ei ole vielä herätty yhtä laajasti. ”Ruoka vaikuttaa suoraan ihmisen terveyteen, kun taas vaatteet ovat vain iholla. Kiinnostus eettisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen ei välttämättä ulotu ruoasta enää vaatteisiin.”

Muotia pidetään perinteisesti pinnallisena ja nopeana maailmana. Ehkä siksi sitä ei välttämättä mielletä samaan tapaan saastuttavaksi kuin jotakin fyysisesti raskaampaa, kuten vaikka autoteollisuutta.

Muotialan etujärjestön Danish Fashion Instituten mukaan vaate­teollisuus saastuttaa toiseksi eniten heti öljyteollisuuden jälkeen. Yhden farkkuparin valmistus kuluttaa tuhansia litroja vettä. Puuvilla vaatii valtavasti kastelua, lannoitteita ja myrkkyjä ja polyesteri öljyä.

Ihmiset tuntevat vaatemateriaalien alkuperää heikosti, Rissanen sanoo. ”Esimerkiksi Uzbekistanin diktatuurissa puuvilla poimitaan käytännössä orjatyövoimalla. Hyönteismyrkky tappaa heitä. Tuotantoketjut ovat monimutkaisia, eikä vaatteessa tarvitse kertoa, mistä kuitu on tullut.”

Massatuotannon ylijäämässä ei ole kyse muutamasta tehtaan lat­tialle putoavasta kangastilkusta, vaan valtavasta jätemäärästä.

”Kankaasta katoaa valmistusvaiheessa noin 10–15 prosenttia. Kun ajatellaan, että maailmassa tehdään noin 80 miljardia vaatetta vuodessa, jäte edustaa hirveää resurssimäärää.”

Muodin tahti on kiihtynyt niin, ettei se voi enää kiihtyä. Vaatteet tehdään siellä, missä se on halvinta, ja myydään siellä, missä saa parhaan hinnan. ”Vaatteet eivät ole koskaan olleet niin halpoja kuin nyt, niiden hinta ei enää voi pudota.”

Ollaan risteyskohdassa. Muutos tulee, mutta hitaasti.

Rissanen on vaatejättien lisäksi huolissaan superhalvoista ”merkittömistä” vaatteista.

Kun Rissanen ostaa itse vaatteita, hän ostaa laatua. Vaatteen pitää kestää vuosia. Rissaselle tulee joka kerta hyvä mieli, kun hän pukee päälleen lempisuunnittelijansa Vivienne Westwoodin malliston kašmirvillakangastakin. Takki oli jo ostettaessa muotimaailman vanhus, pari sesonkia vanha, ja myynnissä 75 prosentin alennuksella.

”Takki on hyvin leikattu ja tosi laadukasta kangasta. Toimivuudesta huomaa, että suunnittelija on sovittanut sitä itsekin.”

Rissanen on yhä esteetikko. Kauniiden, laadukkaiden ja hyvin istuvien vaatteiden suunnittelua ei pidä lopettaa.

”Maailmassa on jo ihan liikaa rumia vaatteita”, hän sanoo.

Vaatteista pitää tehdä niin hyviä, etteivät ihmiset halua luopua niistä koskaan."

Lähde ja koko artikkeli: http://www.hs.fi/elama/art-2000005102017.html?share=ff01b49ed0e9077e6a119884f0b398d1

torstai 9. helmikuuta 2017

Ateljee Agamille Design from Finland -tunnus

Ateljee Agami Ky on 9.2.2017 saanut oikeuden käyttää Design from Finland -tunnusta tuotteissaan merkkinä suomalaisesta designista.




tiistai 7. helmikuuta 2017

Ateljee Agamille Avainlippu-tunnus

Ateljee Agami Ky on 7.2.2017 saanut oikeuden käyttää tuotteissaan Avainlippu-tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä.


maanantai 16. tammikuuta 2017

Suomalainen design - suomalainen työ

Suomalainen design-esine on ekologinen:
- se on ajaton
- se on kestävä
- se on lähityönä tuotettua designia
- sen elinkaari on pitkä, koska sitä ei vaihdeta uuteen heti kun muoti muuttuu
- se on taloudellinen sijoitus, jota kannattaa huoltaa ja kunnostaa.

Suomalaisen ammattitaidon suosiminen on eettinen ja ekologinen teko!

Mistä kaikkien tuotteiden hinta muodostuu?
Työvoimakulut + vuokrat + raaka-aineet + kate + alv. + muut kiinteät kulut. 

Kannattaisiko kuluttamisessa määrän sijaan panostaa laatuun?
Jos hinta ei ole ostopäätöksen ykköskriteeri, suosi kotimaisia tuotteita ja kotimaista työtä. Ostaessasi kotimaista tuet myös suomalaista työtä. "Suosi suomalaista!"



Ateljee Agamin Jugend kukka-tarjottimet. Käsinpainettu by Anette ja Harriet Nikus / Ateljee Agami. Suomalainen avainlippu tuote.

maanantai 9. tammikuuta 2017

Ekodesign

Ekodesign tuote
1. sillä on selvä ja tarpeellinen käyttötarkoitus
2. on pakattu mahdollisimman vähäisiin ja mahdollisimman kierrätettäviin tai kierrätettyihin materiaaleihin
3. on kestävää niin materiaaliltaan kuin designiltaan
4. sen valmistusmateriaalit ovat mahdollisimman hyvin kierrätettävissä ja uudelleen käytettävissä kun itse tuote on käytetty loppuun.

Ekodesign tuote on tehty
1. uusiutuvasta luonnonvarasta tai kierrätysmateriaalista materiaalia tuhlailematta
2. mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti (vastuullisesti)
3. mahdollisimman lähellä sinua.

Ekologinen tuote valmistuu, kuluu, kiertää ja häviää luonnollisesti -  eettisiä, ekologisia ja kestävän kehityksen arvoja kunnioittaen.

Ekologiset ja eettiset tuotteet - viisi hyvää syytä valita ekologinen ja eettinen tuote:
1. Kun ostat ekologista muotia ja tuotteita, teet tietoisen päätöksen, että sillä on mahdollisimman vähän vaikutusta luontoon.
2. Tuote on tuotettu lähellä. 
3. Tuotetta ei ole tehty lapsityövoimalla.  Työntekijän työolot ja -ajat sekä palkka ovat lakisääteisiä ja työehtosopimusten mukaisia. 
4. Tuote on laadukas, kestävä, pitkäikäinen - kannattava sijoitus. 
5. Ostamalla kotimaisia tuotteita työllistät suomalaisia suunnittelijoita, työntekijöitä ja yrittäjiä.


Ateljee Agami: "Puumalat-tuotteissa käytämme vanhoja (1950-1980-luvun), Suomen eri paikkakuntien hihamerkkejä ja viirejä sekä leikkuu ylijäämä takkikankaita, teollisuuden ylijäämä  tai laadukkaita, menneiden sesonkien kangasnäytepaloja."   

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Six Greens

- ekologisia, eettisiä ja laadukkaita vaatteita, asusteita, koruja, sisustustuotteita, vintagea sekä palveluja Turusta.


Six Greensin perustaminen

Ateljee Agamin siskosten Anetten ja Harrietin mielissä iti siemen yhteistyöstä ekologisia ja eettisiä arvoja suunnittelussaan ja töissään korostavien yritysten kanssa. Siemenestä versosi Six Greens, turkulaisten naisyrittäjien verkosto. 

Six Greens oli kuuden turkulaisen naisten vetämän yrityksen verkosto, joka vuosina 2011-2013 tuotti ja järjesti ekologisuuteen, eettisyyteen, kestävään kuluttamiseen ja kehitykseen liittyviä tapahtumia mm. ekodesign myyntitapahtumia ja muotinäytöksiä sekä jakoi informaatiota näistä teemoista.

Yritysten tilanteiden muuttuessa (esim. osa yrityksistä muutti pois Turusta) ja Ateljee Agamin siskosten aloittaessa syksyllä 2013 turkulaisten muotoilijoiden perustamassa Uuden Muotoilun ry:n hallituksessa, yrittäjät jatkoivat kukin toimintaansa omilla tahoillaan.

Six Greens yrityksistä Ateljee Agami & Butik, Evergreen Garderobi ja Nuttu-Liina tarjoavat tänäkin päivänä ekologisesti ja eettisesti tuotettua designia, sekä tuotteita että palveluita Turussa. Six Greens yritykset ovat kivijalkayrityksiä (Ateljee Agami ja Nuttu-Liina) ja yrityksiä, jotka toimivat mahdollisimman vastuullisesti oman liiketoimintantansa osalta ja haluavat lisätä ekodesign-alan tunnettavuutta ja kehittää sen imagoa

Tavoitteenamme on ekologisen ja eettisen ajattelun, kuluttamisen ja toiminnan puhkeaminen täyteen kukkaan!