lauantai 5. toukokuuta 2012

Turku paljastaa muotonsa

Tyyli | Turun Sanomat 3.5.2012 03:31 HEIDI PYHÄLAHTI
Toista kertaa järjestettävä Turku design festival on syntynyt eri muotoilualan toimijoiden yhteistyönä ja se pitää sisällään seminaareja, näyttelyitä, klubeja, markkinoita ja paljon muita tapahtumia. Festivaali on yksi turkulaisten suunnittelijoiden aktiivisen verkostoitumisen ja yhteistyön hedelmistä. Monet nuoret turkulaissuunnittelijat, jotka muutenkin ovat mukana erilaisissa yhteistyöprojekteissa, ovat mukana tässäkin.

Lauantain festivaalipäivän ehdottomia tärppejä ovat Vimmassa järjestettävät ekodesignmarkkinat sekä Hansatorilla järjestettävät Turku design festival -myyjäiset. Ekodesign-markkinoilla on myynnissä paikallisten yrittäjien eettisiä ja ekologisia vaatteita, asusteita ja sisustus- sekä kauneustuotteita. Vimmassa on myös kierrätysaiheisia työpajoja. Tapahtuman järjestää turkulaisten naisyrittäjien verkosto Six greens, jossa ovat mukana Ateljee Agami & Butik, Evergreen Garderobi ja Nuttu-Liina, joka tekee lastenvaatteita pääosin kierrätetyistä luonnonmateriaaleista.

Koko artikkeli:  www.ts.fi/teemat/tyyli/341375/Turku+paljastaa+muotonsa

Turku Design Festivalin tärpit
City valitsi Turku Design Festivalin kiinnostavimmat tapahtumat, tyypit ja tuotteet.

Kulttuuri / City Turku 9/2012 s. 14: 
"Tärpit: Tavara Ateljee Agamin Puumala-sarja sisältää vanhoista viireistä ja kangasmerkeistä tehtyjä kukkaroita, laukkuja ja tyynyjä, joita saa myös tilata haluamansa paikkakunnan nimellä varustettuna. Kuntaliitoskylistä saapuneiden must-hankinta."  
  
+ 27:
Suova ja Törnroos toivoisivat, että suomalaiset kuluttajat alkaisivat panostaa enemmän laatuun ja kestäviin vaatteisiin. Se olisi myös eettistä. Minni f. Ronyalla on reilu tuotantoketju, jossa kankaan ja vaatteen tekijöitä ei riistetä."Kun isosta vaateketjusta saa takin kympillä, niin siinä miettii, että mitäköhän ompelijalle on työstä maksettu", Törnroos sanoo.


Eettisyyttä massoille

Voiko eettisyyttä tehdä massoille?
Suovan ja Törnroosin mielestä ehdottomasti, kunhan vain itse pitää lankoja käsissään ja on selvillä koko tuotantoketjusta tavarantoimittajista ompelijoihin.
Ehkä oikeampi kysymys kuuluu, että onko massa valmis maksamaan eettisestä tuotteesta.
www.city.fi/artikkeli/Minni+f.+Ronya+haluaa+rahaa/4664/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti