maanantai 7. huhtikuuta 2014

SUOMEN KÄSITYÖYRITTÄJÄT: Kotimainen onkin kotimaista

Kotimainen onkin kotimaista & SUOMEN KÄSITYÖYRITTÄJÄT: "Tarjoamme kotimaista työtä, laadukkaita tuotteita, suoraan tekijältä asiakkaalle ilman välikäsiä."

"Kotimaisten vaatteiden puolesta kamppailu näyttäisikin kutistuvan aina vain pienemmäksi ja pienemmäksi. Taistelijoitakin kuitenkin yhä löytyy.

Esimerkiksi Suomen Käsityöyrittäjät ovat käynnistäneet Facebookissa "Kotimainen onkin kotimainen" -kampanjan, jolla halutaan muistuttaa aidosti kotimaisesta työstä.

Kampanja sai alkunsa julkisuuteen nousseista kotimaiseksi mielletyistä tuotteista, jotka ovat kuitenkin paljastuneet ulkomailla valmistetuksi.

– Sen sijaan, että nostettaisiin jatkuvasti esiin tuotteita, jotka valmistetaan ulkomailla, jopa kaukana Aasiassa, olisi mukavampaa tuoda kuluttajien eteen kaikkea sitä, mitä Suomessa tehdään. Sillä Suomessa valmistuu vaikka mitä, kertoo Suomen käsityöyrittäjiä edustava Susanna Mattheiszen.

Suomen Käsityöyrittäjiin kuuluu yli 500 jäsentä, valtaosa yhden hengen yrityksiä. Esimerkkejä siitä mitä kaikkea yrittäjien voimin valmistuu löytyy aina vaatteista ja astioista hevosen suitsiin asti.

Mattheiszen toteaa, että suurin haaste pienille käsityöyrittäjille on markkinointi: rahaa siihen ei juuri ole ja jopa perinteiset käsityömessut ovat käyneet monille talodellisesti mahdottomaksi.

Yrittäjät ovatkin lähteneet hakemaan voimaa yhdistymisestä. Facebookissa kampanjoinnin lisäksi yrittäjät tuovat töitään esille Käsityökorttelikiertueella, joka Mattheiszenin mukaan polkaistu käyntiin lähes nollabudjetilla. kiertue vierailee Jyväskylässä, Helsingissä, Tampereella ja seinäjoella.

– Missiomme on tuoda kuluttajille vaihtoehto, Mattheiszen sanoo.

– Tarjoamme kotimaista työtä, laadukkaita tuotteita, suoraan tekijältä asiakkaalle ilman välikäsiä."

Lähde: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/missa-kotimainen-vaate-luuraa-/3145796#.U0FWi14vu2Y.facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti