PUUMALAT ja "Puumalat"-tuotteet

Halusimme kunnioittaa kotimaanmatkailun kulta-ajan kulttuuriperinnettä ja suosittua tapaa kerätä värikkäitä eri paikkakuntien hihamerkkejä ja matkailuviirejä, ja suunnittelimme "Puumalat" nimiset tuotteet. Puumaloissa käytämme vanhoja 1950-1980-luvulta olevia eri paikkakuntien hihamerkkejä ja viirejä (osa niistä on käytettyjä ja niissä näkyy ajan patina) sekä laadukkaita italialaisia kangasnäytepaloja, leikkuu ylijäämä kankaita ja teollisuuden ylijäämä kankaita.

Ekologisiin ja uniikkeihin Puumalat-tuotteisiimme kuuluvat kukkarot hihamerkeillä, pussukat hihamerkeillä ja viireillä, laukut hihamerkeillä ja pienillä viireillä, sisustustaulut ja farkku kassit pienillä ja isoilla viireillä ja sisustustyynyt isoilla viireillä.  Puumalat-tuotteille on myönnetty Design from Finland ja Avainlippu-merkit.

Puumalat-tuotteita saa Ateljee Agamista (Kaskenkatu 4A, 20700 Turku), eri myyntitapahtumista ja Puumalat jälleenmyyjiltä.
Voit myös tilata sähköpostitse.
Löydä oma "Puumalasi" ja sinusta tulee osa kotimaanmatkailun nostalgista historiaa!  

Teemme "Puumaloita" myös tilauksesta. Meiltä löytyy noin 500 eri paikkakuntaa tai paikkaa. Jos haluat oman Puumalat-tuotteen sinulle tai tutullesi merkittävästä paikasta tai paikkakunnasta, ota yhteyttä, niin ilmoitamme löytyykö kyseisen paikan hihamerkkiä tai viiriä haluamaasi tuotteeseen.

Tilaa oma "Puumala" puhelimitse 050 5273 659 tai sähköpostitse ateljee.agami(at)gmail.com
Ilmoita tilauksen yhteydessä:
- tuote / tuotteet
- paikkakunta
- väritoive
sekä yhteystietosi:
- nimi
- puhelinnumero
- postitusosoite
Otamme yhteyttä saatuamme tilauksesi."Muistatko, kun isä köytti Sopu-teltan kattotelineeseen ja äiti pakkasi huovat ja matkaeväät mukaan. Jos aiottiin käydä peräti Haaparannassa asti, isä liimasi SF-maatunnus tarran auton takakonttiin. Sitten koko perhe ajeli pitkin poikin Suomen maata - Aavasaksat, Kolit ja Puijot ihastellen. Välillä pysähdyttiin tienpenkalle taukopiknikille ja yövyttiin teltassa tai sukulaisissa.

Hihamerkkejä ja matkailuviirejä myytiin paikkakuntien kioskeissa ja eri matkailukohteissa. Niissä kuvattiin paikkakunnan tärkeimpiä nähtävyyksiä tai muita merkittäviä kohteita ja niitä oli tehty lähes jokaisesta Suomen paikkakunnasta. 

Reissukohteista ostettiin muistoksi kutakin paikkaa edustavia ns. hihamerkkejä, joita sitten ommeltiin mm. anorakkeihin, reppuihin, telttoihin ja tyynyihin, tai kutakin paikkaa edustavia erikokoisia matkamuistoviirejä. Viirit ripustettuina omassa huoneessa ja tyynyt merkkeineen auton takaikkunalla muistuttivat käynneistä eri paikkakunnilla ja lomareissuista, joita oli pitkään suunniteltu ja jotka tuottivat iloa pitkään koko perheelle."Lue myös:   www.nostalgisten-puumaloiden-tarina

"Jokaisen vaelluksen suurin ilon hetki on alussa,
jolloin matkailija on yksinkertaisesti päättänyt määränpäänsä,
ja sitoutunut tuntemattomaan kohtaloonsa
alkaen odottaa kaikkien edessä olevia seikkailuja".
(Charles Dudley Warner)

Puumalat-tuotteet rakkaista paikkakunnista tuottavat iloa ja herättävät muistoja. Yhteisiä seikkailuja Puumaloiden kanssa!

Toivoo,
Harriet & Anette Nikus
Ateljee Agami
www.ateljeeagami.fi
https://fi-fi.facebook.com/Puumalat