perjantai 10. elokuuta 2012

Nostalgisten Puumaloiden tarina

Kaikki alkoi kesällä 2008, kun siskoni löysi Kemiön kirpputorilla pienen laatikon, jossa oli kangasmerkkejä. Rakastuimme heti värikkäisiin merkkeihin, joihin oli painettu Suomen eri paikkakuntien nimi ja paikan yksi tai useampi nähtävyys. Siskoni tokaisi, että sinun on pakko keksiä tuote vanhoille merkeille. Ihastuimme erityisesti laatikossa olleeseen ihanaan Puumala-merkkiin.
Näin alkoi Puumalat laukkujen ja kukkaroiden tarina.

Tuhansien järvien ja vihreän kullan maa.

Muistimme nähneemme isopapalta perimissämme Mitä Missä Milloin-kirjoissa samanlaisia kangasmerkkejä. Ja vuoden 1958 M-M-M-kirjasta löysimmekin kolme sivullista "Hiha- ja reppumerkkejä" ja tekstin: "Retkeilijöiden hiha- ja reppumerkkejä myy Suomen Matkailuyhdistys, Mikonkatu 15, Helsinki, ja sen paikallisyhdistykset. Merkkien myyntihinta on Smk 110:-. "
Olimme siis löytäneet vanhoja eri paikkakuntien hiha- ja reppumerkkejä ja nyt halusimme löytää
niitä lisää.Etsiessämme lisää hihamerkkejä löysimme myös erikokoisia matkailuviirejä. Alkunsa saivat Puumalat clutchit ja sisustustyynyt. Meistä tuli hihamerkkien, matkailuviirien ja tarinoiden niiden takaa metsästäjiä.


Pidämme eri paikkakuntien hihamerkkejä ja matkailuviirejä kulttuuriaarteina. Aarteina, jotka herättävät muistoja ja joiden haluamme tulevan tutuiksi ja rakkaiksi myös nykyisille ja tuleville polville. Ne ovat osa kotimaanmatkailumme historiaa. Metsästämmekin koko ajan lisää hihamerkkejä ja viirejä sekä tietoa ja tarinoita niistä, säilyttääksemme tämän kulttuuriperinnön.

City-lehti Turku 9/2012 s. 14
"Tärpit: Tavara Ateljee Agamin Puumala-sarja sisältää vanhoista viireistä ja kangasmerkeistä tehtyjä kukkaroita, laukkuja ja tyynyjä, joita saa myös tilata haluamansa paikkakunnan nimellä varustettuna. Kuntaliitoskylistä saapuneiden must-hankinta."  

Puumalat-tuotteita saa nyt myös netin kautta www.ateljeeagami.fi/puumalat1, lisää tietoa www.ateljeeagami.fi/butik.html. - Löydä oma "Puumalasi" ja samalla sinusta tulee osa kotimaanmatkailun nostalgista historiaa!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti