tiistai 13. toukokuuta 2014

Haastattelu DESIGN on KASKENMÄKI tapahtumasta

TDF 2014 harjoittelija Mathilda Larsson kävi haastettelemassa DESIGN on KASKENMÄKI tapahtuman tuottajaa ja Ateljee Agamin markkinointi- ja jälleenmyyntivastaavaa Anette Nikusta Ateljee Agamissa 8.5. TDF:n blogikirjoituksiin liittyen. Haastettelu meni näin:

Haastattelu Anette Nikuksen kanssa Design on Kaskenmäki tapahtumasta

Design on Kaskenmäki on tänä vuonna ensimäistä kertaa järjestettävä tapahtuma, jossa Kaskenmäen kivijalkayritykset ovat mukana. Anette Nikus Ateljee Agamista on yksi henkilöistä tapahtuman takana ja pienessä haastattelussa hän kertoo enemmän Design on Kaskenmäestä.

 159106
Vaatesuunnittelija Harriet Nikus

Miten päädyit mukaan Design on Kaskenmäki tapahtumaan, Anette Nikus?

Olemme siskoni Harrietin kanssa tehneet erilaisia yhteisjuttuja Kaskenmäen yritysten kanssa. Esimerkiksi ollaan kahtena vuotena järjestetty Ekodesignmarketia ja koska olen työkseni opettaja, tuntuu luontevalta järjestää erilaisia tapahtumia.

                                   kaskenahde
                                                                              Kaskenmäki

Minkälainen tapahtuma Design on Kaskenmäki oikein on ja mitä kaikkea siellä tapahtuu Turku Design Festivalin aikana?

Tapahtumassa on mukan 13 kivijalkayritystä ja jokainen on saanut päättää millä tavalla he haluavat olla mukana, osalla on ohjelmaa kun taas toisilla on tarjouksia. Terraviivassa saa esimerkiksi tehdä omia laattoja, Boutique Minnessä tehdään hiuskoristeita ja Televisio Lifestyle Storessa saa yhdessä Tauko suunnittelijoiden kanssa suunnitella oman takin. Luvassa on siis paljon mielenkiintoisia tapahtumia!

 Kaskis
                                                     Ravintola Kaskis, Kaskenkatu 6

Kukka
                                              Kaskenmäen Kukka, Kaskenkatu 1

Mitä Kaskenmäellä on, mitä muualta ei löydy?

Täällä on monipuoliset kaupat, joista jotkut ovat olleet täällä jo pitkään, kuin esimerkiksi Kaskenmäen kukka, kun taas toiset yritykset ovat aivan uusia, niin kuin ravintola Kaskis. Kaikki tekijät ovat oman alansa ammattilaisia ja sanoisin että meillä kaikilla myös on samanlaiset arvot. Ekologisuus, kotimaisuus, ammattitaito ja hyvä palvelu ovat meille kaikille tärkeitä.

Monella pienyrittäjällä on laman takia ollut vaiketa pärjätä. Onko lama näkynyt Kaskenmäellä ja miten luulet että yritykset päärjäävät jatkossa jos myös ottaa huomioon verkkokaupan suosion?

Muutama kauppa on lopettanut täällä ja on kyllä huomannut että alkuvuodesta on ollut hiljaisempaa. Mutta uskon että verkostoutumisella ja yrittäjien keskeisellä yhteistyöllä voidaan saada paljon aikaan. Jos tuntee toisiaan ja toisten tuotteita, osaa myös suositella muita kauppoja Kaskenmäellä, jos omasta kaupasta kaikki ei löydy. Henkilökohtainen palvelu ja se että asiakkaat tietää keitä olemme ovat myös meidän valttikortteja.

 Agami1
                                                         Ateljee Agami, Kaskenkatu 4


Mitä odotuksia sinulla on Turku Design Festivalin suhteen?

Festvaali on hyvä mahdollisuus saada tutustua muihin yrittäjiin. Olemme kaikki muuten melkein aina omissa kaupoisamme päiväaikaan, niin ei oikein ehdi tutustua toisiinsa, mutta nyt siihen on hyvä mahdollisuus.

Design on Kaskenmäen kivijalkayritykset ovat Turku Design Festivalin aikana avoinna arkisin omien aukiolojensa mukaan (lisätietoja löytyy osoitteelta http://six-greens.blogspot.fi/2014/04/design-on-kaskenmaki-ohjelma.html  ). Festarilauantaina osan yrittäjistä löytää myös Uuden Muotoilun Kevätmarketista Logomossa.

Tapahtuman linkki: http://six-greens.blogspot.fi/p/design-on-kaskenmaki.html
Ohjelman linkki: http://six-greens.blogspot.fi/2014/04/design-on-kaskenmaki-ohjelma.html

   Lähde: http://www.turkudesignfestival.fi/blog/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti