keskiviikko 9. tammikuuta 2013

"Enemmän funkista, Reino!" -näyttely vielä tämän viikon

Suosittelemme:

Enemmän funkista, Reino!"
Design Helsinki-elokuvissa

Elokuvasta SF-paraati, ohj. Yrjö Norta, 1939. Kuva: Suomen Filmiteollisuus Oy -kokoelma / KAVA
“Enemmän funkista, Reino!” -näyttely johdattaa Helsingissä 1930–60-luvulla kuvattujen elokuvien visuaaliseen maailmaan. Näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseon päärakennuksessa Sofiankatu 4:ssä 15.2.2012.

Muotoilu ja arkkitehtuuri vaikuttivat vahvasti elokuvien ilmeeseen luoden erilaisia mielikuvia kaupunkikulttuurista. Elokuviin suunnitellut asut, kuvitteelliset kodit ja ympäristöt kommentoivat todellisuutta, liioittelivat ajan ilmiöitä ja luotasivat tulevaisuutta mielikuvituksen keinoin.

Näyttely nostaa esiin myös kotimaisten elokuvien vähemmän tunnetut tekijät, lavastajat ja tähtien glamourin luoneet pukusuunnittelijat. Samalla tutustutaan designammattilaisten arkeen Helsingin suurilla elokuvastudioilla.
Tiedon ja kauneuselämysten lisäksi “Enemmän funkista, Reino!” -näyttely tarjoaa hilpeän nostalgiaretken menneeseen Helsinkiin. Valokuvien, esineiden ja pukujen ohella elävä kuva on monimuotoisesti esillä. Näyttelyä täydentää oheisohjelma kaikenikäisille.

Näyttely on tehty yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen arkiston KAVA:n kanssa ja se on osa Helsingin designpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

World Design Capital Helsinki 2012

Avoinna 15.2.2012–13.1.2013
VAPAA PÄÄSY

Avoinna:
ma–ke, pe 9–17
to 9–19
la–su 11–17

Museokauppama–ke, pe 9–17
to 9–19
la–su 11–17

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti